Cuketové palačinky s petrželkou - postup přípravy
Použijte čerstvé cukety originálně. Vytvořte z nich cuketové palačinky, které jsou lahodné a plné vitamínů. Můžete je servírovat jako hlavní jídlo i výživnou svačinu.
Ingredience
Cuketu oloupejte a nastrouhejte najemno. Nadrobno nasekejte omytou petrželku a v míse vyšlehejte vejce se solí dohladka.
K vejcím přilijte mléko, ingredience znovu prošlehejte a do směsi, po částech, vešlehejte mouku. Na závěr do těsta vmíchejte olej a nastrouhanou cuketu s petrželkou.
Tip: Před použitím mouku prosejte. Díky tomu získáte hladké těsto bez hrudek.
Rozehřátou pánev vymažte olejem a celé její dno pokryjte připraveným těstem. Cuketové palačinky smažte z každé strany přibližně 30 vteřin, do hněda.
Poznámka: Postup opakujte tak dlouho, dokud budete mít těsto.
Palačinky z cukety servírujte teplé, ale chutnají také zastudena.
Tip: Pokrm servírujte s jakoukoliv oblíbenou náplní, jako je například zakysaná smetana nebo česnekový dip.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные идеи от Натали