Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketový koláč s mrkví a bylinkami

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Cuketový koláč s mrkví a bylinkami - postup přípravy

Cuketový koláč je vláčný pokrm, který skvěle poslouží jako předkrm, slaný dezert, ale i lehký oběd nebo večeře. Je spojením výživné zeleniny a aromatických bylinek.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odřízněte okraje, které nebudete potřebovat, zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ji s proužky cibule a oloupanou, nastrouhanou mrkví. 

2. KROK

Směs ochuťte italskými bylinkami, solí, pepřem a přidejte nastrouhaný sýr, olej a vejce. Poté ingredience smíchejte s moukou a kypřicím práškem. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby ve směsi nevznikly hrudky.

3. KROK

Zeleninu rozprostřete do formy, vyložené pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180–200 °C po dobu 40–45 minut. 

4. KROK

Cuketový koláč nechte po upečení vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Můžete ho servírovat jako předkrm, slaný dezert i lehké hlavní jídlo.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů