Cuketový koláč s mrkví a bylinkami - postup přípravy
Cuketový koláč je vláčný pokrm, který skvěle poslouží jako předkrm, slaný dezert, ale i lehký oběd nebo večeře. Je spojením výživné zeleniny a aromatických bylinek.
Ingredience
Z cuket odřízněte okraje, které nebudete potřebovat, zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ji s proužky cibule a oloupanou, nastrouhanou mrkví.
Směs ochuťte italskými bylinkami, solí, pepřem a přidejte nastrouhaný sýr, olej a vejce. Poté ingredience smíchejte s moukou a kypřicím práškem.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby ve směsi nevznikly hrudky.
Zeleninu rozprostřete do formy, vyložené pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180–200 °C po dobu 40–45 minut.
Cuketový koláč nechte po upečení vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Můžete ho servírovat jako předkrm, slaný dezert i lehké hlavní jídlo.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Матвей

