Ďábelské topinky s masovou směsí - postup přípravy
Když přijde na řadu občerstvení k pivu při posezení s přáteli, těžko najdete vyhledávanější dobrotu, než jsou topinky s ďábelskou masovou směsí. Vyzkoušejte je podle snadného a velmi chutného receptu, který zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.
Ingredience
Nakrájejte nadrobno cibuli, oba druhy papriky, chilli papričku a dva velké nebo tři menší stroužky česneku. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nechte na něm 3 minuty restovat cibuli. Poté přidejte všechny papriky a restujte další 3 minuty.
K zelenině přidejte mleté maso a pokračujte v opékání, dokud nezezlátne. Přidejte mletá rajčata, sójovou a worcesterovou omáčku, sůl, mletý černý pepř a kapku hořčice. Promíchejte a přikápněte pár kapek tabasca. Nakonec přihoďte nasekaný česnek. Vše promíchejte, podlijte sklenicí vody a nechte bez zakrytí probublávat, dokud nezískáte hustou omáčku.
Do čisté pánve nalijte trochu oleje a řádně ho rozpalte. Ukrojte přiměřeně silné plátky chleba, rozdělte je rovnou napůl a vložte je do horkého oleje opéct po obou stranách dozlatova.
Když jsou topinky opečené, vyjměte je z oleje, po obou stranách je potřete stroužkem česneku a natřete je trochou masové směsi. Navrch nasypejte trochu strouhaného sýra podle vaší volby, doplňte je čerstvou zeleninou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.