Dokonalé kuřecí řízky - postup přípravy
Přípravu klasických kuřecích řízků zvládne zpravidla i začátečník. Potřebujete jen maso, mouku, vejce, strouhanku a koření na dochucení. Nyní se však můžete inspirovat velmi netradičním receptem, díky kterému vykouzlíte dokonalý pokrm i na sváteční tabuli.
Ingredience
Začněte tím, že si kuřecí prsa seříznete ostrým nožem na polovinu a pak maso mírně naklepete přes potravinovou fólii paličkou. Dále naklepaná kuřecí prsa vložte do velké mísy.
A zde k nim přidejte hustý bílý jogurt, sušené oregano, olivový olej, loupaný a prolisovaný stroužek česneku a vše dochuťte solí i mletým pepřem dle preferencí. Ingredience důkladně promíchejte a maso dejte přes noc do lednice marinovat.
Obalování a smažení kuřecích řízků
Následující den vyjměte marinovaná kuřecí prsa z lednice a nejprve je obalte v rozšlehaných vejcích a potom i ve strouhance. Kuřecí řízky smažte dozlatova z obou stran na rozpáleném slunečnicovém oleji anebo na vepřovém sádle.
Servírování kuřecích řízků na netradiční způsob
Usmažené kuřecí řízky vyjměte z pánve, nechte na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk a ihned podávejte třeba s bramborovou kaší či s opečeným bramborem. Hodit se bude k pokrmu i čerstvé pečivo typu chléb a bageta. Doplnit porci můžete o studené omáčky (kečup, barbecue, tatarku), dipy a nakládanou i čerstvou zeleninu. Přejeme vám dobrou chuť!