Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí americká pizza s originální rajčatovou omáčkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Domácí americká pizza s originální rajčatovou omáčkou - postup přípravy

Potřít pizzu kečupem nebo jím zalít špagety, to je tak snadné – a tak zbytečné! Dokonalého výsledku tím nedosáhnete ani zdaleka. Připravit tu správnou rajčatovou omáčku je přitom velmi snadné, zvládne to i začátečník a nestojí moc peněz. Jako nádavek vám prozradíme originální kynuté těsto na americkou pizzu.

Ingredience pro:
6 porcí

Rajčatová omáčka

Těsto na pizzu

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Umyjte a osušte rajčata a ostrým nožem na jejich povrch vytvořte křížem dva zářezy kolem dokola. Na kamnech přiveďte k varu hrnec vody a když začne divoce bublat, ponořte do ní naříznutá rajčata. Nechte je vařit 30 sekund a vylovte je ven. Nyní bude hračka z rajčat oloupat slupku. S pomocí malého nožíku uchopte v křížení zářezů jeden cíp slupky a jednoduše ji stáhněte dolů. Tímto způsobem oloupejte všechna rajčata a nakrájejte je na čtvrtinky. Odstraňte zbytek stopky a vodnaté semeníky a pevnou část dužniny vložte do misky mixéru, kde ji rozmixujte na jemné pyré.

2. KROK

V pánvi rozehřejte olivový olej a kousek másla. Oloupejte česnek a cibuli a obojí nasekejte najemno. Když se máslo roztaví, přihoďte do pánve česnek s cibulkou a obojí nechte smažit na středním ohni asi 5 minut. Poté do pánve vyklopte rajčatové pyré, přilijte trochu vody, promíchejte a nechte vařit a probublávat. Přidejte jednu čajovou lžičku soli, trochu cukru a po jedné lžičce sušené oregano a bazalku. Podle chuti dokořeňte mletým černým pepřem, přiklopte pokličkou, zmírněte oheň na minimum a nechte 30 minut vařit. Jakmile se odpaří voda, získáte hutnou rajčatovou pastu s výbornou kořeněnou příchutí. Vypněte sporák a přemístěte omáčku do misky a vložte do lednice.

3. KROK

Pro přípravu těsta na pizzu smíchejte droždí s teplou vodou a cukrem, promíchejte a nechte 15 minut aktivovat. Poté smíchejte kvásek s hladkou moukou, solí a olivovým olejem a zadělejte hutné a nelepivé těsto. To vložte do mísy potřené olejem, zakryjte fólií a nechte 1 hodinu kynout.

4. KROK

Vykynuté těsto rukama roztáhněte na velkou kulatou placku s mírně vyvýšenými okraji a celou plochu rozpíchejte vidličkou. Potřete těsto rajčatovou omáčkou, posypejte strouhaným sýrem a na něj vyskládejte salám, olivy či cokoliv, co máte rádi na pizze. Vložte pizzu do trouby rozehřáté na teplotu 220 °C a pečte ji asi 10 až 12 minut, v závislosti na specifických vlastnostech vaší trouby. Hotovou pizzu vyndejte z trouby, rozkrájejte na trojúhelníčky a ihned podávejte.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů