Domácí bramborové placky s povidly - postup přípravy
Domácí bramborové placky, podle paní Hany Petrášové, jsou rozmanitým pokrmem. Můžete je podávat s povidly, ale také se smetanou nebo se zelím a slaninou.
Těsto
Náplň
Na potření
Brambory oloupejte a vařte 20 minut v osolené vodě, den předem. Na druhý den je nastrouhejte a ve větší míse smíchejte s vejci, solí a polohrubou moukou.
Poznámka: Před použitím mouku prosejte.
Ze vzniklého těsta vypracujte placky, které smažte na suché pánvi, z každé strany, 3–4 minuty. Po usmažení každou placku potřete rozpuštěným máslem a servírujte se švestkovými povidly.
Tip: Domácí bramborové placky jsou velmi rozmanitý pokrm. Můžete je servírovat také například s česnekovým dipem, zakysanou smetanou nebo se zelím a slaninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.