Domácí chlebové placky z bílé rýže - postup přípravy
Domácí chlebové placky z bílé rýže jsou výživné a můžete je připravovat jako alternativu běžného pečiva. Pokrm můžete servírovat s oblíbeným dipem, pomazánkou nebo jako přílohu k masu.
Ingredience
Propranou rýži vložte do nádoby od mixéru, zalijte ji teplým mlékem a rozmixujte do hladka. Tekutinu přelijte do větší mísy a smíchejte ji s vejcem a olejem.
Do směsi vmíchejte lžičku čerstvého droždí a poté také cukr a sůl. Na závěr do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto.
Poznámka: Mouku přidávejte postupně, aby se ingredience lépe propojily.
Těsto pomažte trochou oleje, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte kynout 40 minut na teplém místě. Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 6 stejně velkých částí, které nechte kynout dalších 10 minut pod čistou utěrkou.
Z každého kousku následně vyválejte plát o výšce přibližně 0,5 cm a smažte ho na rozpáleném oleji z každé strany přibližně 2–3 minuty, dozlatova.
Tip: Hotové domácí chlebové placky z bílé rýže odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Placky z rýže můžete jíst samotné, ale můžete je podávat také jako přílohu k masu a zelenině místo pečiva.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe