Domácí churros s čokoládovým dipem - postup přípravy
Recept na domácí churros můžete použít, pokud hledáte inspiraci na přípravu něčeho sladkého k televizi. Pokrm můžete podávat také jako zajímavý dezert svým hostům ke kávě. Výhodou je, že ho připravíte za 20 minut.
Těsto
Dip
Do hrnce s vodou vložte máslo a přiveďte ho k varu. Poté do něj zamíchejte mouku a zahřívejte 3 minuty, a to za stálého míchání. Hutnou hmotu, která vznikne, přendejte do mísy a nechte ji v pokojové teplotě chladnout 10 minut.
Po této době vmíchejte do těsta dvě vejce. Těstem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a na pečícím papíru vytvořte několik podélných válečků.
Poznámka: Vejce do těsta přidávejte po částech. Nejprve vmíchejte jedno vejce a poté druhé.
Válečky vložte do rozpáleného oleje a smažte je cca 2 minuty. Jakmile začnou domácí churros zlátnout, vyndejte je z oleje.
Tip: Churros odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Nyní připravte čokoládovou polevu. Do hrnce vložte rozlámanou čokoládu, cukr a vše zalijte mlékem. Hrnec položte na plotnu a čokoládu rozpusťte – potrvá to cca 3 minuty.
V míse rozmíchejte kukuřičný škrob s vodou, přilijte ho do čokolády a směs zahřívejte další 2 minuty. Jakmile se čokoláda začne vařit, přelijte ji do servírovací misky.
Tip: Chcete-li, aby se čokoládový dip leskl, můžete do něj přidat lžíci oleje.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nino’s Home