Domácí Fanta řezy se smetanovým krémem - postup přípravy
Domácí Fanta řezy jsou oblíbené pro svou osvěžující chuť a lehkost smetanového krému. Můžete je servírovat jako sladkou pochoutku ve všední den i na oslavách.
Korpus
Krém
Poleva
Nejprve připravte korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Do směsi vešlehejte olej a poté do ní vmíchejte polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem před použitím prosejte.
Těsto vylijte na plech a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Poté nechte korpus volně vychladnout a připravte krém.
Smetanu vyšlehejte téměř dotuha. Poté do ní vešlehejte vanilkový cukr, moučkový cukr a tvaroh. Jakmile vznikne tuhý krém, pokryjte jím vychladlý korpus.
Poznámka: Dezert vložte na pár minut do lednice a připravte polevu.
V hrnci smíchejte Fantu s cukrem a vanilkovým pudinkem v prášku. Směs důkladně rozmíchejte, aby v ní nevznikly hrudky a poté ji vařte 1–2 minuty, do zhoustnutí.
Polevou pokryjte vychlazený dezert, chvíli nechte polevu volně chladnout a poté vložte Fanta řezy na 1–2 hodiny do lednice. Jakmile dezert ztuhne, servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj