Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí Fanta řezy se smetanovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Domácí Fanta řezy se smetanovým krémem - postup přípravy

Domácí Fanta řezy jsou oblíbené pro svou osvěžující chuť a lehkost smetanového krému. Můžete je servírovat jako sladkou pochoutku ve všední den i na oslavách.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Do směsi vešlehejte olej a poté do ní vmíchejte polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem před použitím prosejte.

2. KROK

Těsto vylijte na plech a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Poté nechte korpus volně vychladnout a připravte krém. 

3. KROK

Smetanu vyšlehejte téměř dotuha. Poté do ní vešlehejte vanilkový cukr, moučkový cukr a tvaroh. Jakmile vznikne tuhý krém, pokryjte jím vychladlý korpus. 

Poznámka: Dezert vložte na pár minut do lednice a připravte polevu. 

4. KROK

V hrnci smíchejte Fantu s cukrem a vanilkovým pudinkem v prášku. Směs důkladně rozmíchejte, aby v ní nevznikly hrudky a poté ji vařte 1–2 minuty, do zhoustnutí. 

5. KROK

Polevou pokryjte vychlazený dezert, chvíli nechte polevu volně chladnout a poté vložte Fanta řezy na 1–2 hodiny do lednice. Jakmile dezert ztuhne, servírujte ho nakrájený na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů