Domácí kávová zmrzlina - postup přípravy
Rádi v letních měsících mlsáte s rodinou zmrzlinu? Až ochutnáte tu domácí kávovou, nebudete chtít jinou! Její přípravu zvládnete během několika málo minut. Trpělivosti je třeba pouze při mražení, které může trvat i tři až čtyři hodiny.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse vyšleháte smetanu do tuhého krému spolu s instantní kávou.
V druhé fázi přilijte ke šlehačce i kondenzované mléko.
Až bude krém homogenní, zakomponujte do něj nakonec pomocí špachtle i čokoládové vločky.
Připravený krém naneste do plastové či keramické misky, přikryjte víkem a dejte mrazit do mrazáku minimálně na tři až čtyři hodiny.
Po uplynutí této doby si můžete na zmrzlině pochutnat třeba s kouskem sušenky anebo trubičky.
Chutné bude ke kopečku kávové zmrzliny i čerstvé ovoce (borůvky, jahody a podobně).
Přejeme vám dobrou chuť!
Tip na závěr: Připravte si kávové nanuky!
Máte doma tvořítka na nanuky? Potom si vcelku jednoduše můžete připravit i kávové nanuky. Stačí výše uvedený krém navrstvit do formiček a zanořit dřevěnou špachtli. Zkusit ovšem můžete i následující recept. Potřebovat budete:
- smetana ke šlehání: ¼ l
- silné espresso (udělejte více šálků): až ½ l
- moučkový cukr: dle chuti
Příprava je snadná. V míse smíchejte nešlehanou smetanu spolu se silným espressem a také cukrem dle chuti. Tekutinu následně přelijte do nanukových formiček a dejte tuhnout do mrazáku na několik hodin. Pak si pochutnejte na smetanové dobrotě s přídavkem kofeinu! Dokonale vás „nakopne“ kdykoliv během dne. Stačí jen vytáhnout z mrazáku a mlsat.