Domácí koblihy plněné krémem - postup přípravy
Připravte si domácí koblihy plněné krémem, které jsou nadýchané a ideální k snídani i odpolední kávě. Výhodou je, že budete potřebovat jen pár základních ingrediencí.
Těsto
Na obalení
Na smažení
Cukr smíchejte s pomerančovou kůrou a k ingrediencím přidejte sušené droždí.
Poznámka: Pomerančovou kůru můžete nahradit citronovou.
Za stálého šlehání do směsi vlijte mléko a poté také vejce. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich olej a přidejte mouku se solí.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do mísy potřené tukem. Tu zakryjte potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a vyválejte z něj plát o výšce 0,5 cm. Z plátu vykrojte kolečka, která přikryjte utěrkou a nechte dalších 20 minut kynout.
Koblihy smažte v rozpáleném oleji 5–6 minut, z obou stran.
Poznámka: Doba smažení je závislá na vlastnostech vašeho sporáku. Koblihy během smažení klidně otočte i několikrát. Nejprve po 2 minutách a poté, jak uznáte za vhodné.
Usmažené koblihy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je naplňte krémem a obalte v cukru.
Tip: Krém můžete vytvořit jednoduše, smícháním mléka, vanilkového pudinku, vaječného žloutku, škrobu a cukru. Krém zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí a po vychladnutí ho vyšlehejte se změklým máslem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: sweet recipes