Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí koblihy plněné krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí koblihy plněné krémem - postup přípravy

Připravte si domácí koblihy plněné krémem, které jsou nadýchané a ideální k snídani i odpolední kávě. Výhodou je, že budete potřebovat jen pár základních ingrediencí.

Ingredience pro:
23 kusů
+ -

Těsto

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr smíchejte s pomerančovou kůrou a k ingrediencím přidejte sušené droždí.

Poznámka: Pomerančovou kůru můžete nahradit citronovou.

2. KROK

Za stálého šlehání do směsi vlijte mléko a poté také vejce. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich olej a přidejte mouku se solí. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do mísy potřené tukem. Tu zakryjte potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout. 

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a vyválejte z něj plát o výšce 0,5 cm. Z plátu vykrojte kolečka, která přikryjte utěrkou a nechte dalších 20 minut kynout.

5. KROK

Koblihy smažte v rozpáleném oleji 5–6 minut, z obou stran. 

Poznámka: Doba smažení je závislá na vlastnostech vašeho sporáku. Koblihy během smažení klidně otočte i několikrát. Nejprve po 2 minutách a poté, jak uznáte za vhodné.

6. KROK

Usmažené koblihy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je naplňte krémem a obalte v cukru.

7. KROK

Tip: Krém můžete vytvořit jednoduše, smícháním mléka, vanilkového pudinku, vaječného žloutku, škrobu a cukru. Krém zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí a po vychladnutí ho vyšlehejte se změklým máslem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: sweet recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů