Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kremrole z listového těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Domácí kremrole z listového těsta - postup přípravy

Domácí kremrole z listového těsta jsou sladkostí, která potěší při všední i slavnostní příležitosti. Vychutnejte si křehké těsto s nadýchanou náplní, jako z cukrárny.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Základ

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listové těsto rozprostřete na rovnou plochu a nakrájejte ho horizontálně na pruhy o šířce 3 cm. Každým pruhem omotejte jednu cukrářskou trubičku a kousky těsta vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.

2. KROK

Tip: Pokud nemáte cukrářské trubičky, k formování kremrolí můžete použít složený alobal. K přípravě domácí formičky na kremrole vám poslouží postup níže ve videu.

3. KROK

Kremrole pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po mírném vychladnutí je sejměte z trubiček, nechte je zcela vychladnout a mezitím připravte náplň. 

4. KROK

V rendlíku smíchejte cukr s vodou, citronovou šťávou a směs vařte 4 minuty. Poté ji vařte ještě 3 minuty a stejně dlouho šlehejte také vaječné bílky.  

Poznámka: Během vaření směs není nutné bez přestávky míchat.

5. KROK

Jakmile vznikne tuhý sníh, přidejte k němu uvařený sirup, za stálého šlehání, v jemném proudu. Náplň vložte do cukrářského sáčku a naplňte jí kremrole.

6. KROK

Domácí kremrole z listového těsta podávejte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Aby vám dezert co nejdéle vydržel, skladujte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Olga Wallner

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů