Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé domácí anýzové sušenky

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křupavé domácí anýzové sušenky - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na jednoduché domácí anýzové sušenky, které se rozplývají na jazyku. Můžete je nechat samotné, různě je zdobit, plnit je podobně jako makronky, nebo je použít jako základ pro vosí hnízda.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vejce pokojové teploty rozklepněte do mísy a vyšlehejte je po dobu několika minut s vanilkovým cukrem a špetkou soli do husté bílé pěny.

2. KROK

Poté do pěny přidejte cukr krystal a směs šlehejte dalších 5 minut. Hladkou mouku, moučkový cukr a anýz smíchejte a přesejte je přes sítko.

3. KROK

Prosátou směs postupně přisypávejte do vaječné pěny a opatrně ji stěrkou vmíchejte. Poté těsto přendejte do cukrářského sáčku.

4. KROK

Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte cukrářským sáčkem malá kolečka a nechte je sušit v teplé místnosti po dobu 4–5 hodin.

5. KROK

Poté plech vložte do předehřáté trouby na 150 °C a sušenky pečte na horní i spodní ohřev po dobu 15 minut.

6. KROK

Tip: Anýzové sušenky jsou po upečení trochu pevnější. Pokud je chcete mít měkčí, vložte k nim rozkrojené jablíčko nebo plátek chleba.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: kochkino

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů