Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí křupky z vařených brambor

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí křupky z vařených brambor - postup přípravy

Jednou za čas je dobré si připravit nějakou tu specialitku, jako jsou třeba domácí křupky z vařených brambor. Svou chutí oslní každého a hodí se jako ideální svačinka pro návštěvy nebo jako pochutina při sledování televize.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Brambory oloupejte a ponořte na chvíli do misky s vodou, lépe se tak zbavíte škrobu. Nakrájejte je na menší kostičky a uvařte je doměkka. Poté je vidličkou rozmělněte na kaši, přisypejte k nim kukuřičný škrob, prášek do pečiva, cukr a důkladně promíchejte stěrkou. Pokud je nechcete připravovat na sladko, cukr vynechejte a přidejte sůl dle chuti.

2. KROK

Následně vytvořte ze všech surovin těsto. Pracovní desku pomoučněte a těsto na ní rozválejte. Vykrojte ho do tvaru obdélníku a s pomocí pravítka ho nakrájejte na proužky a poté zešikma. V hluboké pánvi rozpalte olej a vykrojené křupky do něj dejte smažit 6 minut dozlatova, postupně je otáčejte. Po vytažení je ihned podávejte, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů