Domácí kuřecí sekaná se zeleninovým salátem - postup přípravy
Domácí kuřecí sekanou si můžete snadno připravit i tehdy, když doma nevlastníte mlýnek na maso. Pomůže vám v tom jednoduchý trik, díky němuž si ji připravíte bez mrknutí oka.
Ingredience
Na zeleninový salát
Kuřecí prsíčka nechte zamrazit a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Cibuli oloupejte, nasekejte ji najemno a přidejte ji k nastrouhanému kuřecímu masu. Přisypejte strouhanku, vyklepněte ke směsi 2 vajíčka a přidejte rajčatovou omáčku, sůl, pepř a sušenou bazalku. Všechny ingredience dobře promíchejte.
Formu na biskupský chlebíček vymažte olivovým či jiným rostlinným olejem a vtlačte do ní připravenou masovou směs, kterou stěrkou dobře uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. Vložte ji do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C péct po dobu kolem 40 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby.
Po uplynutí této doby pečení povrch sekané potřete tenkou vrstvou rajčatové omáčky, teplotu v troubě zvyšte na 220 °C a nechte sekanou ještě dalších 5 minut dopéct.
Zatímco se kuřecí sekaná peče, připravte si zeleninový salát. Ledový salát rozdělte na jednotlivé listy, které natrhejte na menší kusy. Červenou papriku zbavte semeníku a stopky a nakrájejte ji na čtverečky, které přihoďte do mísy s ledovým salátem. Červenou cibuli nakrájejte na proužky a okurku na půlkolečka. Cherry rajčátka přidejte v celku.
Salát zakapejte šťávou vymačkanou z jednoho celého citrónu. Olivový olej smíchejte s medem, jednou čajovou lžičkou hořčice, trochou soli a pepře a vše důkladně promíchejte do homogenní zálivky, kterou nalijte na zeleninu v salátové míse a vše dobře promíchejte.
Zelenou část jarní cibulky nasekejte na proužky. Upečenou sekanou nakrájejte na plátky, posypejte je trochou jarní cibulky a podávejte spolu s kopečkem zeleninového salátu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.