Domácí listové těsto, které byste rozhodně měli vyzkoušet! - postup přípravy
Chcete si upéct dokonalé domácí koláče z listového těsta, ale nemáte po ruce správný recept? Gratulujeme, jste na správném místě. Dnes se podíváme na recept, díky kterému získáte velmi nadýchané, vzdušné a chutné těsto.
Ingredience
Příprava domácího listového těsta není nijak složitá, i když patří k těm obtížnějším. Zaručeně to ale zvládnete. Musíte se jen držet receptu a pracovního postupu. Do hluboké mísy prosejte mouku a přidejte 50 gramů másla o pokojové teplotě. Rukama jej zapracujte do těsta. V jiné misce smíchejte vodu se solí a octem.
Do mouky udělejte důlek a nalijte do něj tekutou směs, kterou jste si právě připravili. Spojením těchto ingrediencí získáte směs, ze které můžete vytvořit těsto. Začněte s hnětením těsta. Získat musí elastickou a homogenní kouli, která se nebude lepit na ruce.
Nyní zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte těsto 10 minut odpočívat na teplém místě. Chcete li, aby bylo těsto ještě nadýchanější, můžete ho pomazat silnou vrstvou másla. Nechte máslo zahřát na pokojovou teplotu, položte jej na polovinu pruhu pečicího papíru a zakryjte druhou polovinou. Poté ho válečkem rozválejte na placku. Máslo s pečicím papírem dejte do lednice, aby trochu ztuhlo.
Kuličku těsta položte na moukou posypanou pracovní desku a vyválejte z ní obdélníkový plát o střední tloušťce. Vyndejte plát másla z lednice a položte jej na jednu polovinu těsta (odstaňte pečicí papír).