Domácí maďarské langoše podle tradičního receptu - postup přípravy
Tyto nadýchané placky jsou oblíbeným pokrmem v Maďarsku a jsou ideálním pokrmem na rychlý oběd, večeři, nebo dokonce na svačinu. Nyní si je můžete připravit i doma podle snadného receptu, který vás provede krok za krokem,
Ingrecience
Nejprve zahřejte mléko v mikrovlnné troubě po dobu 5–10 sekund, dokud nebude teplé. Poté přidejte cukr a do mléka rozdrobte droždí. Nádobu zakryjte talířkem a nechte ho kynout asi 10 minut
Mezitím prosejte hladkou mouku do hluboké mísy, přidejte sůl a vytvořte důlek uprostřed. Do něj nalijte vzešlý kvásek. Přidejte tolik vlažné vody, abyste vytvořili hladké těsto, které by nemělo být příliš tekuté.
Těsto nechte kynout přibližně 1 hodinu, nebo dokud se nezvětší na dvojnásobek objemu. Ve velké pánvi zahřejte slunečnicový olej na vysokou teplotu.
Potřete si ruce olejem, odeberte kousek těsta a roztáhněte ho do tenké placky. Langoše smažte ve vroucím oleji asi 2-4 minuty, dokud nejsou zlatohnědé.
Během smažení langošů si připravte česnekový olej. Smíchejte 3 stroužky česneku, 10 ml oleje a 10 ml vody a důkladně promíchejte.
Po upečení potřete langoše česnekovým olejem a podávejte se zakysanou smetanou a strouhaným sýrem. Poté ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nosalty