Domácí marokánky - postup přípravy
Pro oblíbené marokánky již nemusíte chodit do cukrárny, snadno si je připravíte doma. Jednoduchý recept na ně nám poskytla paní Pavlína Bušová.
Na marokánky
Do rendlíku nejlépe s nepřilnavým povrchem dejte smetanu ke šlehání, cukr, vanilinový cukr a mouku. Pokud marokánky nemáte rádi moc sladké, dejte o trochu méně cukru – cca 100 až 120 g. Za stálého míchání směs přiveďte k varu a vše svařte na kaši. Odstavte ji ze sporáku a nechte chladnout.
Během chladnutí si připravte ořechy a kandované ovoce. U ořechů může jít o libovolnou směs, záleží, jaké máte k dispozici a jaké preferujete. Kandované ovoce může být také různého druhu. Dají se použít i sušené švestky nebo meruňky, které jsou v kombinaci s rozinkami opravdu dobré. Všechny tyto ingredience nakrájejte na co nejmenší kusy. Pak je vmíchejte do vlažné kaše.
Plech vyložte pečicím papírem. Lžící na něj naneste malé hromádky, které pak rozetřete do placiček. Troubu rozehřejte na 160 °C a pečte placičky zhruba 20 minut. Pak nechte marokánky vystydnout a poté je sloupněte z papíru. Jejich spodní část potřete čokoládou rozehřátou s trochou másla a po zatuhnutí můžete konzumovat.