Domácí marshmallows s citronem - postup přípravy
Vyšlehejte cukr se želatinou a vytvořte ty nejlepší domácí marshmallows, jaké jste kdy jedli. Recept je velmi jednoduchý, rychlý a jeho výhodou je absence vaječných bílků.
Na marshmallows
Na posypání
V míse smíchejte želatinu v prášku s vodou a nechte ji pomalu rozpouštět. Zatím pekáč vyložte potravinovou fólií, kterou potřete trochou rostlinného oleje.
V rendlíku smíchejte cukr s vodou a citronovou šťávou. Směs položte na sporák a, za stálého míchání, ji přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté ji přelijte do mísy, přidejte k ní želatinu a vše šlehejte 10 minut.
Jakmile směs zbělá, vešlehejte do ní potravinářské barvivo. Těsto vylijte na plech, přikryjte ho fólií a vložte no na minimálně 2 hodiny do lednice.
V misce smíchejte moučkový cukr s kukuřičným škrobem a polovinu množství suché směsi prosejte na vál. Položte na ní ztuhlé těsto na marshmallows a posypte ho druhou polovinou suché směsi.
Domácí marshmallows nakrájejte na stejně velké kostky a servírujte je jako bonbony.
Tip: Tato sladká pochoutka chutná skvěle v kombinaci s teplým kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell