Domácí mascarpone ze 2 surovin - postup přípravy
Pokud v kuchyni často používáte mascarpone, vyzkoušejte toto domácí jen ze 2 surovin. Přidat ho můžete do sladkých dezertů, omáček, pomazánek nebo třeba také těstovin.
Ingredience
Do hrnce nalijte smetanu ke šlehání a za stálého míchaní ji pomalu přiveďte k varu. mezitím rozkrojte citrón a vymačkejte z něj šťávu.
Jakmile smetanu přivedete k varu, vlijte do ní citronovou šťávu a směs vařte na mírném plameni za stálého míchaní ještě 5 minut.
Sítko vyložte plátýnkem a tekutinu do ní přelijte. Poté ji překryjte potravinářskou fólií, mascarpone nechte vychladnout na pokojovou teplotu a následně ho vložte do lednice na 24 hodin.
Nakonec slijte přebytečnou syrovátku. Takto vyrobené mascarpone přendejte do mísy. Poté ho můžete v chladu skladovat až 5 dnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: wie man kocht