Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí máslový chléb podle starého receptu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí máslový chléb podle starého receptu - postup přípravy

Tento domácí kynutý chléb se připravuje podle více než 100 let starého receptu. Výsledek je vysoký, nadýchaný a příjemně voní po másle.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy teplé mléko, cukr a sušené droždí. Zamíchejte, přikryjte a nechte 10 minut vzejít kvásek. Pak přidejte vejce a promíchejte, poté dodejte rozpuštěné máslo a nakonec sůl. Následně přidejte prosátou hladkou mouku a zpracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte 50 minut kynout.

2. KROK

Dno kulaté formy o průměru 26 centimetrů vyložte pečicím papírem. Těsto jakoby srolujte do bochánku, dejte do formy a zarovnejte ke krajům. Přikryjte ho a nechte 20 minut kynout.

3. KROK

Do těsta po vykynutí udělejte rovnoměrně otvory koncem vařečky. Rozšlehejte vejce, vršek těsta jím potřete a dejte chléb do předehřáté trouby péct na 20 až 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů