Domácí pita chléb jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Domácí pita chléb je měkký, nadýchaný a skvěle doplní jakýkoliv dip, salát, polévku i masový pokrm. Jakmile si ho připravíte doma, už nebudete chtít ten kupovaný.
Těsto
Na posypání
Horkou vodu smíchejte se lžičkou soli a vlijte ji do větší mísy s moukou. Přidejte olej a vytvořte těsto, které hněťte 1–2 minuty.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Těsto vložte do sáčku a nechte ho 20 minut odpočívat. Poté ho položte na pomoučený vál a rozdělte ho na 8 stejných dílů, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte a nechte je odpočívat ještě 10 minut.
Z každého bochánku následně vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm a průměru 15–16 cm, který smažte na suché pánvi, do zlatohněda.
Poznámka: Doba smažení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Chléb byste měli smažit přibližně 3–4 minuty a během této doby ho několikrát obrátit.
Jakmile se začne chléb nadouvat, pokračujte ve smažení ještě 20–30 vteřin, dokud znovu nesplaskne. Poté domácí pita chléb z pánve vyjměte a postup opakujte, dokud budete mít těsto.
Tip: Křehký a nadýchaný chléb můžete podávat samostatně, ale můžete kapsu, která uvnitř vznikne, také vyplnit libovolnou oblíbenou náplní.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

