Domácí polévkové nudle ze 4 surovin - postup přípravy
Jakmile jednou ochutnáte domácí polévkové nudle, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem, ty z obchodu už nikdy nekoupíte. S tímto receptem je můžete dát ihned vařit nebo si vytvořit zásobu na příště.
Ingredience
Do mísy nasypte hrubou mouku, sůl a rozklepněte do ní vejce. Vše dobře promíchejte a vypracujte těsto. Pokud se drolí, přidejte do něj vodu a pečlivě ji zapracujte.
Těsto pečlivě rozválejte na tenkou placku a ořízněte okraje. Poté ji nechte 15 minut schnout a následně ji nakrájejte na proužky.
Každý proužek otočte a nechte je dalších 10 minut schnout. Poté nudle nakrájejte dle vlastní preference na tenko nebo široko.
Pokud chcete nudle připravit do zásoby, nechte je velmi dobře proschnout. Poté je uložte do sklenic a důkladně je uzavřete. Takto uskladněné vydrží až 1 rok.
Tip: Pokud chcete, aby měly nudle krásně oranžovou barvu, přidejte do nich špetku kurkumy.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem