Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sádlové rohlíky sypané sezamem

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí sádlové rohlíky sypané sezamem - postup přípravy

Vyzkoušejte recept od paní Anety Mühlhandlové a zakousněte se do čerstvě upečeného domácího rohlíku. Můžete si je vychutnat samotné, s vyladěnou pomazánkou nebo je servírovat k guláši jako přílohu.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy nasypte hladkou mouku, přilijte vlažné mléko a rozdrobte do něj čerstvé droždí. Přidejte sádlo, cukr, sůl a vypracujte hladké nelepivé těsto.

2. KROK

Těsto si rozdělte na 8 kusů a vytvarujte z nich bochánky. Každý bochánek postupně rozválejte do tvaru trojúhelníku. Poté ho srolujte od širšího konce směrem ke špičce, abyste vytvořili tvar rohlíku.

3. KROK

Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte je utěrkou a nechte na teplé místě kynout po dobu 1 hodiny. Poté potřete rozkvedlaným vejcem a posypte sezamem.

4. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte je 15–20 minut při teplotě 180 °C do zlatova. Upečené rohlíky přendejte na mřížku a nechte je vychladnout. Poté je můžete servírovat.

5. KROK

Tip: Z těsta nemusíte tvořit jen rohlíky, ale také housky, bagety nebo bulky.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů