Domácí sádlové rohlíky sypané sezamem - postup přípravy
Vyzkoušejte recept od paní Anety Mühlhandlové a zakousněte se do čerstvě upečeného domácího rohlíku. Můžete si je vychutnat samotné, s vyladěnou pomazánkou nebo je servírovat k guláši jako přílohu.
Ingredience
Do větší mísy nasypte hladkou mouku, přilijte vlažné mléko a rozdrobte do něj čerstvé droždí. Přidejte sádlo, cukr, sůl a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Těsto si rozdělte na 8 kusů a vytvarujte z nich bochánky. Každý bochánek postupně rozválejte do tvaru trojúhelníku. Poté ho srolujte od širšího konce směrem ke špičce, abyste vytvořili tvar rohlíku.
Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte je utěrkou a nechte na teplé místě kynout po dobu 1 hodiny. Poté potřete rozkvedlaným vejcem a posypte sezamem.
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte je 15–20 minut při teplotě 180 °C do zlatova. Upečené rohlíky přendejte na mřížku a nechte je vychladnout. Poté je můžete servírovat.
Tip: Z těsta nemusíte tvořit jen rohlíky, ale také housky, bagety nebo bulky.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.