Domácí sekaná pečeně z mletého masa - postup přípravy
Připravte si snadný a rychlý pokrm podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Domácí sekaná pečeně je ideální k obědu ve všední den, ale také se hodí na oslavy.
Maso
Příloha
Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem. Přidejte sůl, prolisovaný česnek, pepř, vejce, strouhanku, majoránku , hořčici a vše důkladně promíchejte.
Z ingrediencí vytvořte šišku a vložte ji do pekáče, do kterého jste předem vlili sklenici vody.
Poznámka: Vodou potřete také povrch masa.
Maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky, které vařte v osolené vodě s kmínem po dobu 20 minut.
Poznámka: Maso během pečení občas polijte výpekem.
Domácí sekanou pečeni servírujte nakrájenou na plátky, společně s uvařenými brambory.
Tip: Brambory polijte trochou výpeku a posypte nasekanou petrželkou. Ke každé porci můžete přidat několik nakládaných okurek.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem