Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sekaná pečeně z mletého masa

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí sekaná pečeně z mletého masa - postup přípravy

Připravte si snadný a rychlý pokrm podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Domácí sekaná pečeně je ideální k obědu ve všední den, ale také se hodí na oslavy.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem. Přidejte sůl, prolisovaný česnek, pepř, vejce, strouhanku, majoránku , hořčici a vše důkladně promíchejte. 

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte šišku a vložte ji do pekáče, do kterého jste předem vlili sklenici vody. 

Poznámka: Vodou potřete také povrch masa.

3. KROK

Maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky, které vařte v osolené vodě s kmínem po dobu 20 minut. 

Poznámka: Maso během pečení občas polijte výpekem. 

4. KROK

Domácí sekanou pečeni servírujte nakrájenou na plátky, společně s uvařenými brambory. 

Tip: Brambory polijte trochou výpeku a posypte nasekanou petrželkou. Ke každé porci můžete přidat několik nakládaných okurek. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů