Domácí šípkový sirup bez zavařování - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na domácí šípkový sirup plný vitamínů, který budete mít hotový během chvíle. Je skvělý nejen do teplých i studených nápojů, ale také do dezertů, krémů, omáček a dresinků.
Ingredience
Sklenice o velikosti 330 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.
Šípky omyjte pod tekoucí vodou a dejte je do hrnce. Vodu zahřejte na 90 °C a nalijte ji k šípkům. Poté je rozmixujte tyčovým mixérem.
Nejdříve počkejte, až odpadne pěna, a poté rozmixované šípky důkladně propasírujte přes sítko. Přisypte 300 g cukru, důkladně promíchejte a směs zahřejte maximálně na 90 °C.
Směs vařte po dobu 20 minut. Poté šípkový sirup nalijte do připravených sklenic a dobře je uzavřete. Nakonec uložte je na tmavé a chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch