Domácí stánkové langoše s česnekem a sýrem - postup přípravy
Připravte si rychlé domácí stánkové langoše podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jsou nadýchané, křupavé, vláčné a ochutit je můžete dle vlastní chuti.
Ingredience
V míse smíchejte vlažné mléko, cukr a kostku droždí. Kvásek přikryjte čistou utěrkou a nechte jej 15 minut stát.
V jiné míse smíchejte mouku, sůl, kvásek a uhněťte těsto, které také přikryjte utěrkou a nechte jej 30 minut kynout. Po této době těsto rozdělte na 8 stejných kusů a nechte je pod utěrkou odpočívat dalších 10 minut.
Následně z každého kousku vyválejte plát o výšce přibližně 1,5 cm a smažte je na rozpáleném oleji z každé strany po dobu cca 2 minut, dozlatova. Hotové langoše podávejte s tatarkou, kečupem a prolisovaným česnekem. Na závěr pokrm posypte nastrouhaným sýrem.
Tip: Česnek můžete také prolisovat do trochy vody ochucené špetkou soli. Touto směsí můžete langoše pomazat – chuť česneku díky tomu nebude tak výrazná.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem