Domácí sýrové chipsy - postup přípravy
K televizi, ale i jenom tak. K tomu se hodí chipsy, které jsou oblíbenou, ale velmi nezdravou pochutinou. Pokud si je čas od času chcete dát, a toužíte po změně, zkuste tyto domácí sýrové. Až je ochutnáte tak vás překvapí nejenom to, jak jsou lahodné, ale i to, jak jednoduché jsou na přípravu. Navíc se u nich dá celkem zajímavě improvizovat s různými chutěmi.
Ingredience
Jako první je třeba nachystat základ na vaše domácí sýrové chipsy. Ten není nijak složitý. Jako první je na řadě vejce, potom olej, dále cukr, sezam, sůl a koření dle vaší chuti. Zvolit můžete doslova libovolné možnosti, které lze i kombinovat podle vaší chuti. Dá se říci, že preferencím a fantazii se zde meze nekladou.
Když je základní směs připravená, je třeba do ní přidat najemno nastrouhaný sýr. I tady můžete volit podle vaší chuti. Může se jednat třeba o eidam, goudu, čedar, nebo různé další varianty.
Vše důkladně promíchejte a rukou spojte, abyste vytvořili základ těsta pro své domácí křupavé chipsy.
Nyní je třeba těsto vyválet na placku o tloušťce zhruba 1 až 2 milimetry. Doporučujeme snažit se dosáhnout obdélníkového nebo čtvercového tvaru, protože následně se vám z něho budou lépe řezat chipsy.
Ty nožem nebo jiným nástrojem nařežte na čtverce nebo obdélníky. Souměrnost v tomto případě není třeba řešit.
Poté přendejte své chipsy na plech vyložený pečicím papírem. Následně je lehce propíchejte vidličkou, aby při pečení držely tvar. Potom už můžete vložit do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte asi 10 – 15 minut, dokud nebudou chipsy zlaté. Poté je můžete z trouby vyndat a nechat vychladnout.
Přesypte do misky a můžete konzumovat. Dobrou chuť.