Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí těsto na pizzu se světlým pivem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí těsto na pizzu se světlým pivem - postup přípravy

Hledáte-li jednoduchý postup pro přípravu pizzy, určitě neváhejte a vyzkoušejte tento recept. Výsledné těsto na pizzu je voňavé, křupavé, chuťově výrazné a výhodou je, že pizzu upečete do 20 minut.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Těsto

Omáčka

Na okraje těsta

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pivo vlijte do mísy a rozpusťte v něm čerstvé droždí. Do jiné mísy nasypte mouku, přidejte do ní sůl a vše zamíchejte. Bazalku omyjte a nakrájejte ji nadrobno. Do mísy s moukou vlijte pivní kvásek a vsypte bazalku. 

Poznámka: Nelekněte se, po přidání droždí pivo začne pěnit.

2. KROK

Do směsi s moukou dolijte dle potřeby další pivo a uhněťte v robotu těsto. Po sedmi minutách přilijte olivový olej. 

Tip: Těsto nemusíte nechat kynout, můžete s ním pracovat hned. Můžete si jej ale zmrazit a schovat do zásoby.

3. KROK

Nyní si připravte rajčatovou omáčku. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou jarní cibulku s nakrájeným česnekem. Poté do pánve vlijte rajčata a zamíchejte do nich oregano a bazalku. Vše provařte a nechte vychladnout. 

4. KROK

Tip: Vaření vám zabere přibližně 7 minut. Česnek nesmažte moc dlouho, aby nezhořkl.

5. KROK

Z těsta udělejte váleček a rozdělte jej na 10 stejných částí. Každou část vyválejte na placku o tloušťce přibližně 8 mm. 

Poznámka: Každý plát by mě mít průměr 20 cm.

6. KROK

Každou pizzu potřete rajčatovou omáčkou a oblohu zvolte dle vlastní fantazie. 

Tip: Použít můžete různé druhy sýrů, papriky, kukuřici, hrášek, olivy, nakrájené žampiony, salám, šunku, tuňáka, rajčata, mexickou zeleninovou směs z konzervy a další ingredience dle vlastní chuti.

7. KROK

Nyní smíchejte lisovaný česnek s olivovým olejem a touto směsí potřete okraje těsta. Pizzy pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 15–18 minut.

Poznámka: Po upečení servírujte pizzu nakrájenou na kousky. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: LiViera Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů