Domácí těsto na pizzu se světlým pivem - postup přípravy
Hledáte-li jednoduchý postup pro přípravu pizzy, určitě neváhejte a vyzkoušejte tento recept. Výsledné těsto na pizzu je voňavé, křupavé, chuťově výrazné a výhodou je, že pizzu upečete do 20 minut.
Těsto
Omáčka
Na okraje těsta
Pivo vlijte do mísy a rozpusťte v něm čerstvé droždí. Do jiné mísy nasypte mouku, přidejte do ní sůl a vše zamíchejte. Bazalku omyjte a nakrájejte ji nadrobno. Do mísy s moukou vlijte pivní kvásek a vsypte bazalku.
Poznámka: Nelekněte se, po přidání droždí pivo začne pěnit.
Do směsi s moukou dolijte dle potřeby další pivo a uhněťte v robotu těsto. Po sedmi minutách přilijte olivový olej.
Tip: Těsto nemusíte nechat kynout, můžete s ním pracovat hned. Můžete si jej ale zmrazit a schovat do zásoby.
Nyní si připravte rajčatovou omáčku. Na rozehřátou pánev vlijte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou jarní cibulku s nakrájeným česnekem. Poté do pánve vlijte rajčata a zamíchejte do nich oregano a bazalku. Vše provařte a nechte vychladnout.
Tip: Vaření vám zabere přibližně 7 minut. Česnek nesmažte moc dlouho, aby nezhořkl.
Z těsta udělejte váleček a rozdělte jej na 10 stejných částí. Každou část vyválejte na placku o tloušťce přibližně 8 mm.
Poznámka: Každý plát by mě mít průměr 20 cm.
Každou pizzu potřete rajčatovou omáčkou a oblohu zvolte dle vlastní fantazie.
Tip: Použít můžete různé druhy sýrů, papriky, kukuřici, hrášek, olivy, nakrájené žampiony, salám, šunku, tuňáka, rajčata, mexickou zeleninovou směs z konzervy a další ingredience dle vlastní chuti.
Nyní smíchejte lisovaný česnek s olivovým olejem a touto směsí potřete okraje těsta. Pizzy pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 15–18 minut.
Poznámka: Po upečení servírujte pizzu nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LiViera Desserts