Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tvarohový sýr s olivovým olejem a tymiánem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí tvarohový sýr s olivovým olejem a tymiánem - postup přípravy

Už z pouhých dvou základních ingrediencí si velmi jednoduše vyrobíte domácí sýr, který kvalitou i cenou snadno předčí veškeré své komerčně dostupné alternativy. Olivový olej a tymián mu navíc dodají skvělou chuť v italském stylu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vymačkejte šťávu z jednoho citronu a proceďte ji. Do hrnce dejte vařit mléko. Až bude teplé, začněte do něho postupně lít citronovou šťávu a míchejte. Pomalu ho vařte na mírném plameni, dokud se nezačne srážet. Pak hned vypněte plamen a míchejte mléko, dokud se zcela nevysráží.

2. KROK

Směs přeceďte přes síto a gázu a vyždímejte. Tvaroh nechte v gáze a scezenou syrovátku nalijte do hrnce. Přidejte do ní sůl. Jakmile syrovátka začne vřít, dejte do ní tvaroh v gáze a vařte ho 2 až 3 minuty.

3. KROK

Vezměte si formičku na sýr (případně malé sítko), vyložte ji gázou a dejte do ní sýr. Tu poté dejte do sítka, sýr zatěžkejte a nechte z něj 40 minut odkapávat tekutinu. Hotový sýr dejte na talířek, polijte ho olivovým olejem, posypejte tymiánem a můžete servírovat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů