Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté knedlíky s borůvkami nebo povidly

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Kynuté knedlíky s borůvkami nebo povidly - postup přípravy

Sladké kynuté knedlíky jsou oblíbenou českou klasikou, můžete je naplnit třeba borůvkami, případně lze použít i povidla. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do vlažného mléka přidejte cukr a rozdrobte droždí. Promíchejte a nechte pár minut stát, dokud se nerozeběhne kvásek.

2. KROK

Přidejte vejce, olej, sůl a nakonec vše nasypejte do mísy s polohrubou mukou. Ručně nebo za pomoci robota vypracujte hladké, nelepivé těsto, přikryjte ho a nechte asi hodinu kynout.

3. KROK

Z těsta odkrojte kusy na knedlík, doprostřed dejte borůvky nebo povidla a pečlivě je zabalte a těsto spojte prsty. Na sporáku přiveďte vodu k varu ve velkém hrnci.

4. KROK

Jakmile dosáhne bodu varu, dejte do ní knedlíky, vařte je 3 minuty, pak je obraťte a vařte další 3 minuty. Po vytažení z hrnce je hned propíchněte špejlí, aby „nespadly“.

5. KROK

Ozdobení je na vás. Můžete použít moučkový cukr, máslo, tvaroh, šlehačku či další vhodné ingredience podle vaší chuti.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů