Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí vepřové klobásy ze 2 druhů masa

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Domácí vepřové klobásy ze 2 druhů masa - postup přípravy

Domácí vepřové klobásy nabízejí bohatou chuťovou kombinaci, díky spojení různých druhů masa. Výhodou receptu je, že máte kontrolu nad tím, co klobásy obsahují.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Náplň

Střívko

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso se sádlem a kuřecím masem osušte papírovou utěrkou a nakrájejte najemno. Směs smíchejte s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte vodu, přikryjte ji pokličkou a vložte ji do lednice na 90 minut, nejlépe na noc. Před plněním střívko namočte, na pár minut, do osolené vody a poté ho naplňte masovou směsí. 

Tip: Kolik střívka použijete, je na vás. Obecně platí, že je potřeba 2 m střev na 1000 g náplně.

3. KROK

Střívko následně zavažte a propíchněte ho na několika místech, aby klobása nepraskla. 

Tip: Při plnění se inspirujte postupem níže ve videu.

4. KROK

Klobásy vložte do vody o teplotě 70–80 °C, kde je zahřívejte 60 minut. 

Poznámka: Při pomalém ohřevu vody by její teplota neměla překročit požadovanou teplotu. Dejte pozor, aby se klobásy nevařily.

5. KROK

Asi po hodině začnou klobásy bělat. V té chvíli je vyjměte, nechte je okapat a poté uschnout. 

Tip: Takto připravené domácí vepřové klobásy můžete smažit nebo péct. Teplota by však neměla být příliš vysoká, aby střívko neprasklo. 

6. KROK

Pokud chcete klobásy smažit, opékejte je 30 minut ze všech stran, pod pokličkou. 

Tip: Klobásy servírujte v celku, ale můžete je podávat také nakrájené na malé kousky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů