Domácí vepřový guláš s červeným pepřem - postup přípravy
Pokud nemáte čas na dlouhé vaření, přesto byste si rádi pochutnali na kvalitním pokrmu, připravte si domácí vepřový guláš. Obsahuje úžasně šťavnaté a křehké maso.
Ingredience
Maso nakrájejte na kostky, cibuli nahrubo a česnek nastrouhejte najemno. Maso smažte na rozpáleném oleji přibližně 5 minut, ze všech stran. Jakmile se zatáhne, přidejte k němu cibuli.
Poznámka: Místo oleje můžete použít sádlo. To zvýrazní chuť pokrmu.
Maso s cibulí smažte 3–4 minuty, k ingrediencím přidejte česnek a vše ochuťte solí a pepřem. Směs zaprašte moukou, zamíchejte ji a přidejte do ní rajčatovou pastu s cukrem, mletou sladkou paprikou a mletým červeným pepřem.
Vše znovu promíchejte a pokrm zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené. Už nyní guláš ochutnejte. Pokud je to nutné, dochuťte ho solí a pepřem. Přidejte bobkový list, hrnec přikryjte pokličkou a guláš vařte 30 minut, na středním plameni.
Tip: Domácí vepřový guláš servírujte s houskovým knedlíkem, čerstvým chlebem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko