Domácí zapečená pizza bagetka se salámem a sýrem - postup přípravy
Pokud máte chuť na opravdu domácí zapečenou bagetku, tento recept je pro vás to pravé. Víte totiž přesně, co v ní je.
Na bagetu
Dále
Do zadělávací mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte sušené droždí, cukr a olej a zamíchejte, nakonec přisypejte mouku. Pak rukama nebo v robotu vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu s ním přiklopte a nechte ho 40 minut kynout.
Vyklopte těsto na vál, rozdělte ho na 3 díly a z každého udělejte rukou placku. Tu poté srolujte do tvaru bagety, trochu ji poválejte a dejte ji na plech. Připravené bagety přikryjte a nechte dalších 20 minut kynout. Pak vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C, na jejímž dně je vyšší plech s horkou vodou, a pečte bagety 20 minut. Po uplynutí dané doby plech s vodou vyjměte z trouby a pečte je dalších 5 minut.
Vychladlé bagety rozřízněte. Smíchejte kečup a majonézou a touto směsí bagety potřete. Pak položte na vrch pokrájený měkký salám, kolečka rajčat a nakonec nahrubo nastrouhaný sýr. Dejte bagety zapéct na 20 minut do trouby rozehřáté na 180 °C a nakonec je ozdobte nasekanými zelenými bylinkami podle vašeho výběru.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem