Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zmrzlina Magnum s příchutí vanilky, malin a matcha

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí zmrzlina Magnum s příchutí vanilky, malin a matcha - postup přípravy

Zmrzlina Magnum je už pár desítek let tou nejdražší na trhu a také tou nejlepší; možná vás tak ani nenapadlo, že byste si ji mohli vyrobit i sami doma. Máme pro vás úžasný recept, podle kterého se vám to zaručeně podaří.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience na pudinkový základ

Vanilková zmrzlina v hořké čokoládě s oříšky

Matcha zmrzlina s bílou čokoládou

Malinová zmrzlina v bílé čokoládě

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jako první vytvořte pudinkový základ. Šest vaječných žloutků smíchejte s 450 ml mléka a 150 gramy cukru a vše vyšlehejte do pěny. Postavte nádobu se směsí na sporák a zahřívejte ji, dokud nedosáhne 82 °C. Pak směs stáhněte z plotny, zakryjte ji pokličkou a vložte ji na 2 hodiny do lednice. Poté hmotu slijte přes jemné sítko a rozdělte ji na 3 stejné části. K jedné přidejte vanilková zrníčka, do druhé vsypte 3 gramy zeleného čaje matcha a ke třetí přilijte malinové pyré bez semínek.

2. KROK

Směsi promíchejte a vmíchejte ke každé smetanu vyšlehanou do pevné pěny. Hotové směsi nalijte do silikonových forem na nanuky a vložte do mrazáku na 8 hodin.

3. KROK

Než z mrazáku vytáhnete hotové nanuky, připravte si tři druhy čokoládové polevy.

Na čokoládovou polevu s oříšky rozpusťte ve vodní lázni tmavou čokoládu a přilijte k ní rozpuštěné kakaové máslo (případně jej nahraďte rostlinným olejem). Přisypejte také drcené oříšky a dobře promíchejte.

Na bílou polevu s malinami smíchejte nad parní lázní bílou čokoládu s rozpuštěným kakaovým máslem nebo olejem a jemně nasekanými lyofilizovanými malinami.

Pro zelenou polevu smíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu s kakaovým máslem nebo olejem a přidejte 4 gramy čaje matcha. Čokoládové polevy přelijte do vysokých půllitrů.

4. KROK

Ztuhlé nanuky vyjměte ze silikonových forem a každý namočte do nádoby s čokoládou, nechte je ztuhnout a podávejte, anebo je uskladněte zpátky do mrazáku na příště.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů