Dorayaki neboli japonské palačinky - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům palačinek, máte jedinečnou příležitost připravit je ještě zajímavěji. Pochutnejte si na dorayaki, jemných plněných japonských palačinkách.
Těsto
Na pomazání
Vejce smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a lžící medu. Přidejte vodu a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Těsto nalijte na rozpálenou pánev tak, abyste vytvořili palačinku o průměru 10 cm. Každou palačinku smažte 40–50 vteřin z každé strany.
Tip: Pánev před použitím potřete trochou tuku, aby se dorayaki nepřipalovaly.
Jednu palačinku potřete džemem nebo Nutellou a přikryjte ji druhou palačinkou. Postup opakujte, dokud budete mít palačinky.
Poznámka: Náplň neroztírejte až do krajů. Ty přimáčkněte k sobě tak, jak to můžete vidět níže ve videu.
Dorayaki můžete servírovat v celku nebo rozkrojené na polovinu.
Tip: Japonské palačinky se skvěle hodí ke snídani, ale také jako originální dezert k odpolední kávě nebo čaji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto