Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dorayaki neboli japonské palačinky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Dorayaki neboli japonské palačinky - postup přípravy

Pokud patříte k milovníkům palačinek, máte jedinečnou příležitost připravit je ještě zajímavěji. Pochutnejte si na dorayaki, jemných plněných japonských palačinkách.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Těsto

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a lžící medu. Přidejte vodu a mouku s kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát. 

2. KROK

Těsto nalijte na rozpálenou pánev tak, abyste vytvořili palačinku o průměru 10 cm. Každou palačinku smažte 40–50 vteřin z každé strany.

Tip: Pánev před použitím potřete trochou tuku, aby se dorayaki nepřipalovaly.

3. KROK

Jednu palačinku potřete džemem nebo Nutellou a přikryjte ji druhou palačinkou. Postup opakujte, dokud budete mít palačinky.

4. KROK

Poznámka: Náplň neroztírejte až do krajů. Ty přimáčkněte k sobě tak, jak to můžete vidět níže ve videu.

5. KROK

Dorayaki můžete servírovat v celku nebo rozkrojené na polovinu. 

Tip: Japonské palačinky se skvěle hodí ke snídani, ale také jako originální dezert k odpolední kávě nebo čaji.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů