Dort Marshmallow - postup přípravy
Vypadá skvěle a chutná ještě lépe. Dort Marshmallow svou strukturou velmi připomíná proslulé dětské bonbóny, ale všechny součásti vyrábíte od základu sami. To ovšem ještě neznamená, že by byla výroba složitá, ba právě naopak. Tenhle dort představuje skvělou kombinaci vysokého efektu a minimální pracnosti, což je ta vůbec nejoblíbenější kombinace u veškerých druhů receptů.
Základ
Náplň
Finalizace
Návod na přípravu:
Těsto. Rozklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhé pěny a žloutky vyšlehejte s cukrem rovněž do husté a světlé pěny.
Mouku a bramborový škrob smíchejte v jedné misce a přidejte k nim prášek do pečiva. Dobře přísady promíchejte a jemně je přimíchejte do našlehaných vaječných žloutků. Dejte pozor, abyste v těstě nenadělali hrudky. Do této směsi nakonec přimíchejte také kakaový prášek a nakonec bílkovou hmotou a lehce promíchejte.
Takto získané těsto nalijte do obdélníkového plechu vyloženého pečicím papírem a dejte péct do trouby na 180 °C po dobu kolem 20 až 25 minut. Po dopečení nechte těsto vychladnout a připravte si krém.
Krém. Šlehačku vyšlehejte do pevné pěny. Šlehačem rozšlehejte také smetanový sýr s moučkovým cukrem, abyste získali hladkou a krémovou konzistenci a nakonec do něho vmíchejte také našlehanou šlehačku. Připravte želé podle návodu na obalu a poté jej přidejte k sýrové směsi.
Složte dort. Krém vyrovnejte do rovnoměrné vrstvy na korpus a vyskládejte na ni kakaové sušenky. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu spolu se smetanou a když vytvoří hladkou a lesklou polevu, vylijte ji na povrch dortu. Nakonec dejte celé dílo na 4 hodiny do lednice ztuhnout.