Dort s pudinkovým krémem a kokosem à la Bounty - postup přípravy
Kakaový dort s pudinkovým krémem je dokonalou volbou pro milovníky sladkého s exotickou chutí kokosu. Výhodou je snadná příprava, která vás nevyjde draho.
Těsto
Krém
K navlhčení
Ganache
Zdobení
Nejprve připravte těsto na korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte, za stálého šlehání, olej, mléko, hladkou mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva.
Tip: Hladkého těsta bez hrudek docílíte, když suché ingredience, před použitím, prosejete.
Těsto nalijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Poté ho z dortového ráfku vyjměte a nechte ho volně vychladnout. Mezitím připravte krém.
V míse smíchejte vanilkový pudink v prášku s 200 ml mléka. Zbytek mléka vlijte do hrnce, kde ho smíchejte s cukrem a strouhaným kokosem a směs začněte zahřívat.
Poté do ní vmíchejte směs pudinku a mléka a pokračujte v zahřívání další 2–3 minuty, dokud základ na krém nezhoustne. Směs přendejte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a její obsah nechte vychladnout.
Tip: Fólii položte na základ na krém tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Vychladlý korpus vložte zpět do dortového ráfku a navlhčete ho kakaem rozmíchaným v mléce. Poté pokračujte s přípravou krému.
Tip: Místo kakaa s mlékem můžete korpus navlhčit už zakoupeným kakaovým mlékem.
Smetanu vyšlehejte dotuha a následně ji vešlehejte do základu na krém. Vzniklou směsí potřete korpus v dortovém ráfku, zarovnejte ho do hladka a dezert vložte do lednice, kde ho nechte, dokud nepřipravíte ganache.
Rozlámanou čokoládu rozpusťte v horké smetaně a vzniklou ganache polijte vychlazený dezert, který nechte stát 30 minut v pokojové teplotě a poté ho dejte do lednice, kde ho nechte přes noc.
Dort s pudinkovým krémem servírujte nakrájený na kousky a posypaný strouhaným kokosem. Na vrch dortu, do jeho středu, položte kokosovou pralinku.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: moj.kolačić