Drobenkové řezy s vanilkovým krémem - postup přípravy
Drobenkové řezy s vanilkovým krémem uvítají všichni milovníci jednoduchého pečení. Pokud vás nečekaně překvapí hosté, na tento dezert se můžete spolehnout.
Krém
Korpus
Na posypání
V rendlíku smíchejte mléko s cukrem a vanilkovým pudinkem v prášku. Směs zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí, a poté do ní vmíchejte vaječný žloutek.
Vzniklý krém odstavte z tepla a nechte ho volně chladnout.
Tip: Krém přikryjte potravinovou fólií tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Pokračujte s přípravou těsta na korpus. Do mísy od robota vložte studené máslo, cukr, špetku soli a mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidejte vejce a ingredience šlehejte, dokud se nepropojí.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.
Polovinu drobenkového těsta pokryjte dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a na něj naneste krém. Ten zakryjte druhou polovinou drobenkového těsta a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Tip: Drobenkové řezy posypte moučkovým cukrem a servírujte je nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sandra’s Baking Ideas
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.