Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drobenkové řezy s vanilkovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Drobenkové řezy s vanilkovým krémem - postup přípravy

Drobenkové řezy s vanilkovým krémem uvítají všichni milovníci jednoduchého pečení. Pokud vás nečekaně překvapí hosté, na tento dezert se můžete spolehnout.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Korpus

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte mléko s cukrem a vanilkovým pudinkem v prášku. Směs zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí, a poté do ní vmíchejte vaječný žloutek. 

2. KROK

Vzniklý krém odstavte z tepla a nechte ho volně chladnout. 

Tip: Krém přikryjte potravinovou fólií tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup. 

3. KROK

Pokračujte s přípravou těsta na korpus. Do mísy od robota vložte studené máslo, cukr, špetku soli a mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidejte vejce a ingredience šlehejte, dokud se nepropojí.  

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.

4. KROK

Polovinu drobenkového těsta pokryjte dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a na něj naneste krém. Ten zakryjte druhou polovinou drobenkového těsta a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

Tip: Drobenkové řezy posypte moučkovým cukrem a servírujte je nakrájené na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů