Drůbeží játra v lahodné rajčatové omáčce - postup přípravy
Spousta lidí nerada jí játra. Většinou je to ale jen proto, že je neumí správně připravit. Díky tomuto snadnému receptu si je zamiluje celá vaše rodina. Příprava je velmi jednoduchá a poměrně rychlá, takže budete mít oběd nebo večeři hotové během chvilky.
Ingredience
Játra důkladně omyjte pod tekoucí vodou, očistěte a nechte okapat. Poté je vložte do hrnce a zalijte mlékem. Nechte je takto namočená minimálně 30 minut. Mléko vytáhne hořkou chuť jater, která je pro většinu lidí velmi nepříjemná. Tento krok nesmíte nikdy přeskočit, když budete dělat játra jakéhokoli druhu.
Ve velké pánvi s pokličkou rozpusťte máslo, na které rychle přidejte pár lžic oleje. Máslo se nesmí připálit, a proto musíte postupovat rychle. Přidejte játra (bez mléka) a nechte je ze všech stran orestovat. Mělo by to trvat asi 5–6 minut. Zakryjte poklicí a nechte dusit po dobu asi 10 minut. Jednou za čas je otočte, aby se maso podusilo ze všech stran.
Aby játra nevysychala, přidejte do pánve pár lžic horké vody. V misce zřeďte rajčatový protlak se lžící teplé vody. Přidejte pepř a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte na játra. Nechte takto vařit asi 15 minut a několikrát vše jemně promíchejte nebo zatřeste celou pánví. Nakonec vše dochuťte solí podle vlastní chuti.