Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem - postup přípravy
Asi každý si pamatuje na svá dětská léta a na jídla, která v té době frčela. Konkrétně buchtičky s krémem byly velice oblíbeným pokrmem, kterého se nemohlo nabažit žádné dítě. Doba se sice posunula, ale dětská láska k buchtičkám se nezměnila a i ty vaše si je určitě zamilují.
Těsto
Krémová omáčka
Do větší mísy rozdrolte droždí a zalijte jej mlékem. Přidejte jednu lžíci mouky, jednu lžičku cukru a důkladně promíchejte metličkou. Zakryjte mísu utěrkou a nechejte kynout okolo 10 minut. Poté těsto překlopte do větší mísy, dodejte dvě lžíce cukru, špetku soli, rostlinný olej a jedno rozklepnuté vejce. Přidejte i zbytek hladké mouky a nechejte těsto vyšlehat robotickým šlehačem.
Po vyšlehání těsto ještě trochu zpracujte stěrkou, přikryjte jej utěrkou a nechejte kynout dalších 30 minut. Poté si nachystejte vál, posypejte jej trochou mouky a vykynuté těsto na něm vyválejte. S pomocí kulatého kráječe na pizzu jej rozkrojte na několik tenkých proužků. Vezměte si plech na pečení, vystelte jej pečícím papírem a proužky na něj jeden vedle druhého vyskládejte.
Opět s pomocí kulatého kráječe všechny proužky na plechu nakájejte tak, aby vám vznikly malé kostičky. Všechny je potřete trochou rostlinného oleje a předehřejte si troubu na 180 stupňů. Nechejte buchtičky péct okolo 20 minut a mezitím se vrhněte na přípravu krémové omáčky.
Do většího hrnce nalijte mléko a přidejte obyčejný i vanilkový cukr. Důkladně promíchejte metličkou. Do vedlejší mísy smíchejte trochu mléka s vanilkovým pudinkem a důkladně promíchejte metličkou. Za stálého míchání směs přilijte do hrnce s mlékem a směs přiveďte k varu. Jakmile máte buchtičky upečeny, tak do talířku nalijte trochu krémové omáčky, natrhejte do ní pár buchtiček a ty opět zalijte omáčkou. Podávejte horké. Dobrou chuť!