Dušené hovězí maso s omáčkou a brambory - postup přípravy
Hledáte-li recept na sváteční oběd, připravte si dušené hovězí maso podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Maso je křehké, omáčka chuťově výrazná a brambory úžasně křupavé.
Maso
Příloha
Maso nakrájejte na větší kusy a na pánvi s rozpáleným olejem je opepřete, osolte a smažte 3 minuty. Poté maso otočte a smažte ho další 3 minuty.
Poznámka: Po této době obsah pánve vyjměte a odložte bokem.
Mrkev s petrželí oloupejte, nakrájejte ji na kousky a smažte ji 10 minut na výpeku z masa, který po něm zbyl v pánvi. Zatím oloupejte a nakrájejte cibuli nahrubo, vmíchejte ji k zelenině v pánvi a smažte dalších 8 minut.
Po této době do směsi vmíchejte protlak a přidejte bobkový list a neoloupané stroužky česneku. Vše smažte další 4 minuty, poté přidejte snítky rozmarýnu, nakrájený řapíkatý celer, vše zamíchejte a ochuťte tymiánem.
Vše zalijte vývarem, zamíchejte a do směsi ponořte maso. Pánev přikryjte pokličkou a vložte ji do trouby předehřáté na 140 °C. Pokrm duste 3 hodiny.
Upečené maso z pánve vyndejte a zbytek obsahu propasírujte do jiného hrnce – získáte tím omáčku, kterou dochuťte pepřem a solí.
Poznámka: Kousky masa znovu vložte do omáčky a připravte si přílohu.
Na pánvi rozpusťte máslo a 10–15 minut na něm smažte uvařené nakrájené brambory.
Tip: Maso s omáčkou podávejte společně s usmaženými brambory ozdobenými nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty