Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené hovězí maso s omáčkou a brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 223 minut

Dušené hovězí maso s omáčkou a brambory - postup přípravy

Hledáte-li recept na sváteční oběd, připravte si dušené hovězí maso podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Maso je křehké, omáčka chuťově výrazná a brambory úžasně křupavé.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na větší kusy a na pánvi s rozpáleným olejem je opepřete, osolte a smažte 3 minuty. Poté maso otočte a smažte ho další 3 minuty. 

Poznámka: Po této době obsah pánve vyjměte a odložte bokem.

2. KROK

Mrkev s petrželí oloupejte, nakrájejte ji na kousky a smažte ji 10 minut na výpeku z masa, který po něm zbyl v pánvi. Zatím oloupejte a nakrájejte cibuli nahrubo, vmíchejte ji k zelenině v pánvi a smažte dalších 8 minut. 

3. KROK

Po této době do směsi vmíchejte protlak a přidejte bobkový list a neoloupané stroužky česneku. Vše smažte další 4 minuty, poté přidejte snítky rozmarýnu, nakrájený řapíkatý celer, vše zamíchejte a ochuťte tymiánem. 

4. KROK

Vše zalijte vývarem, zamíchejte a do směsi ponořte maso. Pánev přikryjte pokličkou a vložte ji do trouby předehřáté na 140 °C. Pokrm duste 3 hodiny. 

5. KROK

Upečené maso z pánve vyndejte a zbytek obsahu propasírujte do jiného hrnce – získáte tím omáčku, kterou dochuťte pepřem a solí. 

Poznámka: Kousky masa znovu vložte do omáčky a připravte si přílohu.

6. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo a 10–15 minut na něm smažte uvařené nakrájené brambory. 

Tip: Maso s omáčkou podávejte společně s usmaženými brambory ozdobenými nasekanou petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů