Dušené karbanátky se smaženými brambory - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům karbanátků, tento recept vás určitě překvapí. Zkuste si karbanátky připravit tentokrát jinak, a to podle jednoduchého receptu, který budete mít hotový za půl hodiny.
Ingredience
Mleté maso dejte do mísy a zasypte ho krupicí. Pomocí rukou mouku do masa zapracujte.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na větší kousky. Cibuli vložte do mísy a rozmixujte ji společně s vejci.
Směs vlijte do masa, přidejte koření a všechny ingredience důsledně zamíchejte. Nyní vytvořte placky o průměru přibližně 8 cm.
Tip: Aby se vám maso nelepilo na ruce, před tvorbou každého karbanátku si ruce namočte do vody.
V pánvi rozpalte olej a karbanátky smažte z každé strany po dobu přibližně 2 minut.
Zatímco se karbanátky smaží, oloupejte a nakrájejte brambory na větší kusy.
Jakmile se karbanátky osmaží, vyndejte je z pánve a vložte do ní nakrájené brambory, které osmahněte ze všech stran – potrvá to přibližně 10 minut.
Tip: Osmažené karbanátky pokládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Bílý ubrousek zvolte proto, aby vám jídlo neznehodnotila případná barva z barevných ubrousků.
Po usmažení brambory vyndejte, vylijte z pánve přebytečný olej a brambory vraťte zpět do pánve. Osolte je a položte na ně karbanátky. Do pánve nalijte vodu, přikryjte ji pokličkou a karbanátky s brambory duste po dobu 20 minut. Můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT