Dvoubarevná buchta s tvarohem a meruňkami - postup přípravy
Je vcelku jedno, jestli čekáte návštěvu nebo chystáte nějakou důležitou sešlost. Tato buchta skvěle poslouží jako elegantní občerstvení, ale využijete ji i na (ne)obyčejnou svačinu. Hlavní je si pochutnat.
Těsto
Krém
Do větší mísy rozklepněte dvě vejce, přidejte moučkový cukr a rozšlehejte. Postupně zašlehejte i olej s mlékem a poté do směsi prosejte kakaový prášek, prášek do pečiva a mouku. Promíchejte stěrkou. Do jiné mísy rozklepněte další dvě vejce a opět je vyšlehejte s moučkovým cukrem a následně s olejem.
Tentokrát do nich ovšem přimíchejte stěrkou crème fraîche a tvaroh. Meruňky nakrájejte na drobnější kostičky. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a naneste na něj většinu kakaového těsta. Na to naneste krém, kousky meruněk a na závěr v pruzích naneste zbytek kakaového těsta s pomocí cukrářského sáčku. Promíchejte špejlí, abyste vytvořili ozdobný vzor, a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 minut. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!