Dvoubarevný smetanový dort s čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud se chcete vrátit zpět do dětství, tento lahodný dezert, který se doslova rozplývá na jazyku, je skvělou volbou. Je lehký, hebký a připravíte jej skutečně snadno. Zavzpomínejte na chvíle klidu a pohody třeba při odpolední kávě.
Ingredience
Nejprve je potřeba připravit si želatinu. Prášek rozmíchejte ve 100 ml studeného mléka a necháte stát bokem, aby želatina nabobtnala.
Následně si připravte velkou místu, ve které začněte šlehat půl litru smetany s půl šálkem cukru. Určitě použijte elektrický šlehač. Tento recept vyžaduje hodně šlehání a ručně byste to nejspíše nezvládli nebo to vzdali příliš brzo. Jakmile směs zhoustne, přidejte kakao a 200 ml mléka a pokračujte ve šlehání. Je třeba to skutečně prošlehat řádně, aby byla směs nadýchaná a skutečně hebká a lehká.
Polovinu želatiny přilijte ke směsi a opět řádně zašlehejte. Mezitím si vyložte vhodnou a dostatečně velkou formu potravinovou fólií. Ta zajistí, že vám pak dezert půjde snadno vyklopit z formy a bude mít také hezký tvar. Kakaovou směs nalijte do formy a dejte alespoň na hodinu do lednice ztuhnout.
Celý postup opakujte ještě jednou s druhou polovinou surovin. Do této směsi už ale nebudete přidávat kakao, takže zůstane celá bílá. Jakmile máte hotovo, vytáhněte ztuhlou kakaovou směs z lednice a nahoru nalijte ještě bílou vrstvu. Opět dejte do lednice chladit. Přibližně po hodině bude dezert připravený ke konzumaci. Na závěr jej můžete polít rozpuštěnou čokoládou.
Dezert se vám bude doslova rozplývat na jazyku. Je tak akorát sladký a velmi lehký, takže se rozhodně nemusíte bát, že by vám po něm bylo těžko. Milují jej nejen děti, ale i dospělí, jelikož má skutečně sametově hebkou chuť.