Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňová polévka s mrkví a bramborem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dýňová polévka s mrkví a bramborem - postup přípravy

Dýňová polévka je skvělá. Když k ní ale přidáte mrkev a brambory, jak to udělala paní Andy Březinová, která nám poskytla svůj recept, bude chutnat ještě mnohem lépe.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Dýni oloupejte (pokud máte odrůdu Hokaido, pak ji loupat nemusíte) a nakrájejte ji na menší kostky. Mrkev a brambory oškrábejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nasekejte ji najemno.

2. KROK

V hrnci rozehřejte kousek másla a orestujte na něm cibuli dorůžova. Přidejte k ní pokrájenou dýni, brambory a mrkev a vše společně chvilku restujte. Když mrkev získá žlutavou barvu, zalijte zeleninu kuřecím vývarem, přiveďte jej k varu a nechte bublat, dokud zelenina nezměkne a nezačne se rozpadat.

3. KROK

Přidejte sůl, pepř a kari koření a vše rozmixujte dohladka. Polévku zjemněte smetanou a kouskem másla a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů