Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Éclairy s vanilkovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Éclairy s vanilkovým krémem - postup přípravy

Pokud ještě neznáte zákusek zvaný éclair, určitě jej musíte okusit. A jak jinak, než že si sami připravíte ten nejlepší dezert, který je v podstatě rodinným pokladem. Rozplývá se doslova na jazyku a jeho chuť je přímo nepřekonatelná. Pusťte se do jeho přípravy.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si připravte těsto na éclairy. A to tak, že do rendlíku vlijte vodu a smíchejte ji se slunečnicovým olejem. Tyto suroviny pak svařte na středním plamenu a postupně do tekutiny vsypávejte prosátou hladkou mouku. Mezitím neustále směs míchejte vařečkou. Také do těsta přidejte vejce a propojte s ostatními ingrediencemi. Měla by vám vzniknout tužší a hladká hmota.




Pomocí lžíce pak tvořte jakési „banánky“ přímo na pečícím papíru, kterým máte vystlaný plech. Až spotřebujete všechno těsto, vložte éclairy do trouby a pečte při 200 stupních Celsia po dobu osmi minut. Pak teplotu snižte na 180 stupňů Celsia a dopékejte dalších dvacet minut.


Mezitím se pusťte do přípravy vanilkového krému. V malém hrnci si svařte mléko. V samostatné misce si vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a moukou. Pak směs vlijte do svařeného mléka a metličkou promíchávejte, než hmota zhoustne. Následně krém sundejte z plotny a nechte vychladnout. Nakonec ho dochuťte vanilkovou esencí.

Až se éclairy dopečou, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout. Poté je rozřízněte ostrým nožem na půl a plňte připraveným a také vychlazeným vanilkovým krémem. Zákusek nechte před podáváním ztuhnout v lednici alespoň hodinu. Dezert lze doplnit i o čokoládovou polevu a kopeček čerstvé šlehačky. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů