Eskymo řezy - postup přípravy
Osvěžující a vzdušné řezy s příchutí čokolády a kokosu podle osvědčeného domácího receptu od paní Anny Horáčkové zachrání vás i vaši rodinu před neutuchající chutí na sladké. Stačí vám jen pár základních surovin a tato famózní dobrota je v mžiku na světě.
Na těsto
Na krém
Na ozdobení
Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte s cukrem do hladké pěny, přilijte mléko a rostlinný olej a ještě chvíli pokračujte ve šlehání. Do jiné misky prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva a kakaovým práškem a tuto směs v několika fázích zapracujte do těsta.
Těsto na korpus vlijte na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečicím papírem a nechte ho péct v troubě rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu kolem 20 až 25 minut. Zda je těsto propečené, zkontrolujte zapíchnutou špejlí a po dopečení ho nechte vychladnout.
Zatímco korpus chladne, připravte si kokosový krém. Do hrnku vysypte dva kokosové pudinky, přilijte k nim trochu mléka a přisypejte cukr. Vše vidličkou rozšlehejte dohladka. Zbylé mléko nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu. Jakmile začne bublat, přilijte do něj za stálého míchání rozšlehané pudinky a vařte je do zhoustnutí. Po dovaření pudink nechte vychladnout. V misce rozšlehejte půl kostky změklého másla se zakysanou smetanou do hladkého krému a po lžících do této směsi zapracujte také vychladlý pudink.
Hotový krém rozetřete do rovnoměrné vrstvy na zchladlý korpus, posypejte ho strouhaným kokosem a postříkejte cik cak rozpuštěnou čokoládou. Hotový dezert vložte do lednice alespoň na 2 hodiny proležet a ztuhnout, nakrájejte ho na kostky a podávejte.