Francouzská česnečka s tymiánem a smetanou - postup přípravy
Francouzská česnečka s tymiánem je chuťově výrazný předkrm, který poslouží i jako lehký hlavní chod. Pokrm je voňavý a zpříjemní vám nejen chladnější dny.
Základ
Ostatní ingredience
Dvě hlavy česneku horizontálně rozřízněte na polovinu a vyskládejte je na plech. Poslední hlavu česneku rozdělte na jednotlivé stroužky, které na plech také přidejte.
Česnek pokapejte olivovým olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté ho vyjměte ze slupky a vložte ho do větší mísy.
Poznámka: Asi hrst česneku si odložte bokem pro zdobení polévky.
V hrnci s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté ji zaprašte moukou a po 30 vteřinách ji zalijte vývarem, do kterého přidejte opečený česnek s bobkovým listem a tymiánem.
Pokračujte ve vaření 15 minut, pod pokličkou, poté polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu a ochuťte ji solí, pepřem a citronovou šťávou.
Tip: Francouzskou česnečku servírujte ozdobenou upečenými stroužky česneku.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Veganské Recepty

