Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzská česnečka s tymiánem a smetanou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Francouzská česnečka s tymiánem a smetanou - postup přípravy

Francouzská česnečka s tymiánem je chuťově výrazný předkrm, který poslouží i jako lehký hlavní chod. Pokrm je voňavý a zpříjemní vám nejen chladnější dny.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dvě hlavy česneku horizontálně rozřízněte na polovinu a vyskládejte je na plech. Poslední hlavu česneku rozdělte na jednotlivé stroužky, které na plech také přidejte. 

2. KROK

Česnek pokapejte olivovým olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté ho vyjměte ze slupky a vložte ho do větší mísy. 

Poznámka: Asi hrst česneku si odložte bokem pro zdobení polévky.

3. KROK

V hrnci s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté ji zaprašte moukou a po 30 vteřinách ji zalijte vývarem, do kterého přidejte opečený česnek s bobkovým listem a tymiánem. 

4. KROK

Pokračujte ve vaření 15 minut, pod pokličkou, poté polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu a ochuťte ji solí, pepřem a citronovou šťávou. 

Tip: Francouzskou česnečku servírujte ozdobenou upečenými stroužky česneku.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Veganské Recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů