Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzská cibulačka

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Francouzská cibulačka - postup přípravy

Francie je domovem těch nejlepších receptů, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Mezi ně právem patří i francouzská cibulačka, která ukazuje, že i jednoduchá polévka může být opravdu lahodná. Pokud dodržíte náš recept, garantujeme vám, že si na ní pochutnáte a ona vám ukáže kouzlo francouzské kuchyně.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Čím jiným by se měla francouzská cibulačka začínat, než cibulí. Tu nejprve oloupejte, potom překrojte na polovinu a nakrájejte na plátky. Ty následně rozeberte na jednotlivé vrstvy a dejte do mísy. Když máte všechnu cibuli připravenou, tak můžete do hrnce nalít olej, rozehřát ho a cibuli přidat. Restujte ji, dokud nebude měkká a také lehce hnědá.




Cibuli restujte za pravidelného míchání, aby se vám nezačala připalovat. Pokud se jemně přichytí, není to na škodu. Spálenina ale ano. Když jste s konzistencí spokojeni, můžete zmírnit plamen a přidat do cibule zakysanou smetanu, kterou rozmícháte. Tím jste základ na svou francouzskou cibulačku příjemně zjemnili.


Nyní je čas zalít cibuli vývarem. Nejlépe domácím a zeleninovým. Měl by být horký, aby se francouzská cibulačka ihned začala vařit. Přiklopte ji poklicí a krátce povařte, po dobu asi 10 minut. Pokud nemáte k dispozici domácí vývar, použijte zeleninový bujon. Chuť však nebude tak dokonalá, jak očekáváte.

V případě domácího vývaru, který by neměl být solený, vás čeká poslední krok, kterým je dochucení solí, které použijte dle vaší chuti. V případě bujonu v kostce není sůl potřeba, jelikož ten je slaný až dost. Tímto krokem je vaše cibulová polévka hotová můžete ji servírovat. Buď samotnou, nebo je možné vzít kousek toastového chleba, zapéct na něm sýr a ten do polévky vhodit. Takto vypadá správné a autentické servírování této dobroty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů